Activiteiten

taal 2020

Activiteiten

Er zijn een paar hoofdthema’s die door veel deelnemers als belangrijk benoemd zijn. Die hebben daarom een vaste plek in het programma. We werken vraaggericht. Als als er ideeën zijn voor nieuwe activiteiten vanuit de deelnemers, dan kijken we of het mogelijk is nieuw aanbod op te nemen in het programma. 

Je kunt binnen het Leerhuis programma’s volgen in groepen. Ook is er de mogelijkheid om een maatje te krijgen die jouw individueel helpt.

Er zijn ook activiteiten speciaal voor mensen met Nederlands als moedertaal die moeite hebben met lezen en schrijven. Je oefent met mensen die tegen dezelfde problemen aan lopen als jij. En je werkt aan jezelf! 

Rekenen en Rondkomen

Heb je soms moeite om uit te komen met je geld? Vind je het lastig om je administratie bij te houden? Of vind je het moeilijk om te rekenen? Misschien past een van onze programma's op het gebied van rondkomen bij jou. Ook zijn wij op de hoogte van regelingen die er zijn voor mensen met een minimuminkomen.

Opvoeding

In de opvoeding van kinderen lopen alle ouders wel eens tegen moeilijke situaties aan. Misschien vraag je je wel eens af of je het wel goed doet. Het helpt als je ervaringen kunt delen met andere ouders. Zo kom je er achter dat je niet de enige bent die hier tegen aan loopt. En kun je tips krijgen van andere ouders en professionals.Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.


Digitale vaardigheden

Het versterken van digitale vaardigheden zorgt ervoor dat men toegang heeft tot veel informatie, daarnaast lopen veel aanvragen voor voorzieningen tegenwoordig via internet. Het Leerhuis kan jou helpen om te leren gaan met de computer. Zo bieden wij onder andere de programma's Klik&Tik en Digisterker aan. Maar ook kun je op maat hulp krijgen bij computervragen. Weten waar u allemaal digitale ondersteuning kunt krijgen in Culemborg? Klik op het icoontje van de mobiele telefoon.

Gezondheid

Geestelijke en lichamelijke gezondheid kan veel invloed hebben op hoe je in het leven staat. Binnen het leerhuis wordt aandacht besteed aan gezondheid, omgaan met stress en bewustwording over hoe je omgaat met je lichaam.Ook hebben wij een samenwerking met de sportscholen Health Center en Family Fit. Heb je een bijstandsuitkering dan kun je via het Leerhuis met korting een fitnessabonnement afsluiten.

Taal

Het kunnen spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal vergemakkelijkt de communicatie met anderen en zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om hulp te vragen. Taal biedt je de basis om mee te doen in de samenleving. We bieden lessen op verschillende niveaus. Voordat je start doen we een test om te kijken wel niveau het beste bij jou past. Zo hebben we aanbod voor mensen die niet in Nederland opgegroeid zijn, maar ook voor mensen die wel in Nederland zijn geboren. Wellicht heb je wat hulp nodig bij begrijpend lezen of wil je leren schrijven, omdat je dit vroeger niet hebt geleerd.

(Vrijwilligers)werk

Om meer te kunnen bereiken in contact met anderen helpt het als je beschikt over goede sociale vaardigheden en dat je zelfvertrouwen hebt. Je kunt binnen het Leerhuis werknemersvaardigheden ontwikkelen. Ontdek waar je goed in bent, wat bij jou past en leer kansen en mogelijkheden te zien. Maak kennis met vrijwilligerswerk of krijg hulp bij het solliciteren naar een baan. We werken hierin samen met het Vrijwilligersinformatiepunt van ElkWelzijn en met Stichting Jobhulp Culemborg.